Laboratórium

Laboratóriumunk feladata, hogy a páciensek vizsgálati anyagaiból az orvosok részére klinikailag hasznos, vagy az egészségi állapot megítélésére alkalmas információkat szolgáltasson, segítse az eredmények interpretációját, és szükség szerint további célirányos vizsgálatokat javasoljon.

A laboratórium feladata a rutin laboratóriumi diagnosztika:

Mintavétel:
a laboratóriumi vérvételi helyen

Hematológia: a fehér-és vörösvérsejtek, vérlemezkék, vizsgálata hematológiai automatával

Kislabor: általános vizeletvizsgálatok, széklet diagnosztika

Hemosztázis: a vérzés és véralvadás paramétereinek vizsgálata

Klinikai kémia: automatizált kémiai rendszereken, egyedi mintaazonosítással történnek a májfunkció, vesefunkció, szénhidrát-zsír-vas-fehérje anyagcsere, elektrolitok, metabolikus paraméterek, egyéb enzimek, vizsgálata


Laboratórium vezető:
Feledi Zsuzsanna
Rendelési idő, vérvétel:
munkanapokon

Előjegyzés alapján (tel.: 72/351-725 vagy 06-30-469-1422)

Hétfőtől-péntekig: 7.00-10.00
Eredménykiadás: a vérvételt követő munkanapokon:
Hétfőtől-csütörtökig: 12.00-14.00, pénteken: 12.00-13.00
A vérvételre érkezőktől az érvényben lévő OEP előírásoknak megfelelő, szabályosan kitöltött, lepecsételt orvos által aláírt beutalót, (vizsgálatkérő lapot) valamint a TAJ-kártya bemutatását kérjük.
A kórház szakrendeléseiből érkező, ellátási területen kívül eső betegek, háziorvosi körzetekből érkező betegek, melyek ellátási területhez tartoznak térítésmentesen vehetik igénybe a laboratórium szolgáltatásait.

A kórház működési engedéllyel rendelkezik nem közfinanszírozott laboratóriumi ellátás működtetésére. A betegeknek továbbra is lehetőségük van a várólistának megfelelően időpontot kérni. Amennyiben előbb szeretnék a laboratóriumi vizsgálatokat elvégeztetni, módjukban áll a nem közfinanszírozott szolgáltatást igénybe venni. Ezt a térítéses szolgáltatást a nem a kórház ellátási területéhez tartozó betegek is igénybe vehetik. A különböző laborvizsgálatok térítési díját a vérvétel helyszínén kell a beavatkozás előtt befizetni, erről a betegnek számlát állítunk ki, a laboreredményt még aznap elkészítjük. Ezen szolgáltatás is beutaló köteles! A térítéses laboratóriumi ellátást is a megszokott vérvételi időben lehet igénybe venni.

 

 

 

 

 

Fel