Tisztelt Látogatónk!

Szeretettel köszöntöm a Siklósi Kórház Nonprofit Kft. internetes honlapján.

Honlapunk célja, hogy a kórházi ellátással kapcsolatban felmerülő kérdésekre könnyen elérhető, praktikus válaszokkal, információkkal segítsük betegeinket és a szolgáltatásaink iránt érdeklődőket.

A több mint 100 éves múltra visszatekintő intézményünk a híres Siklósi vár tövében igyekszik megfelelni a lakosság jogos kívánalmainak csakúgy, mint az egészségügyi ellátás korszerű követelményeinek. Az eddigi és a folyamatosan tartó változások azt szolgálják, hogy a betegek kezelése mind korszerűbb, hatékonyabb legyen.

Kórházunk missziója, hogy minél teljesebb körű minőségi szolgáltatást biztosítson a megelőzés, gyógyítás, rehabilitáció, ápolás és az ezt kiegészítő szolgáltatások terén is.

Kanizsai István
ügyvezető igazgató

Kanizsai István, ügyvezető igazgató     

Böbékné Czékus Ildikó, ápolási igazgató

 

 

Siklós nagyközség képviselő testülete 1893. évi június hó 25-én döntést hozott és október hó 5-én 12/4. sz. határozatával is kimondta a kórház létesítését. A képviselő testület Dr. Kregczy Ottó községi orvos indítványára megszavazta a volt kaszárnya helyén felállítandó járványkórház és szegényház felállítását és a berendezéséhez szükséges kiadásokat is.

A megalakult kórház magánkórház-jelleggel 1900-ig működött. 1900. november 18-án a belügyminiszter a siklósi községi kórháznak nyilvánossági jelleget november 1-től megadta. Ezzel a miniszteri ténnyel egy régi óhajtás teljesedett be, melyet úgy tekinthetünk, mint kórházunk legnagyobb dicséretét és elismerését, mely azon következetes és kitartó, lelki- ismeretes és ügybuzgó munkásságnak a következménye, melyet a kórház megteremtője és vezetője, Dr. Kregczy Ottó községi orvos évek óta kifejtett.

Az 1920-as évek gazdasági válsága a kórház létét is fenyegette és amikor annak anyagi helyzete kritikussá vált, Siklós nagyközség nem megszüntetésre, hanem fejlesztéssel összekötött fenntartásra szavazott, mely szerint a 1705/1923. számú, Siklós nagyközség képviselőinek véghatározata a következő: „Siklós nagyközség tulajdonát képező Siklósi Nyilvános Kórház elnevezését a községi képviselőtestületi közgyűlés Siklósi Ferenc Kórházra változtatni határozza.”

A következő jelentős fordulatot az 1927. esztendő hozta. Dr. Kádas Lajos járási tisztiorvossal az élen egy megújuló, nagyszabású kórház létesítésének szükségességét javasolták, melyet az 1927 demember 3-án tartott közgyűlés el is fogadott, mely szerint: Siklós nagyközségben egy száz ágyas vármegyei kórházat létesítenek és tartanak üzemben, mert ennek létesítésére a közegészségügy szempontjából elkerülhetetlenül szükség van. Siklós nagyközség kötelezi magát arra alkalmas terület és a Ferenc Kórház teljes felszerelését minden ellenszolgáltatás nélkül átengedi Baranya Vármegye közönségének és a 100 ágyas vármegyei kórház berendezési, felszerelési költségeihez 80 ezer pengővel hozzájárul. Tervezett ágylétszámuk: 28 ágy belgyógyászat, 14 ágy TBC osztály, 28 ágy sebészet, 18 ágy szülészet és 12 ágy fertőző osztály, összesen 100 ágy.
Az 1923-ban megalakult vármegyei kórház tizennégy küzdelmes év után, 1937 február hó 9-én Baranya Vármegye közgyűlésén hozott határozatával az ország első gondozó kórházaként a pusztító népbetegségek terjedését megakadályozó, valamint az anyákat és gyermekeket istápoló intézményekkel fölszerelve, 70 ággyal újjáépíti. A gondozó kórház célja kettős: a megelőző és a gyógyító működés kifejtése.

Baranya Vármegye közönsége Pécsett 1938 szeptember 26-án tartott közgyűlésén egyhangú határozattal kimondta, hogy a vármegyei siklósi gondozó kórház nevét Fischer Béla alispán érdemeinek megörökítése céljából Baranya-vármegye Béla Gondozó Kórházra változtatja.

A kórház ezt követően rohamos fejlődést mutatott, amely betudható a kórház jó hírnevének, a kórházfenntartó áldozatkészségének, az orvosi kar szakképzettségének, és nem utolsó sorban jó ellátásnak és gyengéd bánásmódnak köszönhető.

Egy 1949 június 20-án kelt működési szabályzatban található meg utojára a siklósi Béla Gondozó Kórház elnevezés. A tanácsi rendszer bevezetésével és a kórházfenntartó szerv vál- tozásával mindkettő eltűnt a kórház nevéből,a megyei jellegre történő utalással együtt. Az utolsó történelmi jelentőségű esemény 1960 július 1-én volt, amikor is sor került jelentősebb belső átalakítások mellett egy 30 ágyas csecsemő- és gyermekosztály megnyitására. Első főorvosa Dr. Horváth Mihály lett.

1999-ben a Siklósi Városi Kórház Siklós Kórház Közhasznú Társasággá alakult, melynek 94 %- ban a Siklósi Önkormányzat, 6 %-ban pedig Harkány, Villány, Beremend önkormányzata volt a tulajdonosa.


A kórház struktúrája:

• Krónikus belgyógyászat: 60 ágy
• Mozgásszervi rehabilitáció: 65 ágy

2004. év decemberében új tulajdonossal, a Mega-Logistic Rt.-vel bővült a tulajdonosi kör.

2007. év elején megszűnt a sebészeti és szülészeti osztály, valamint 20 ágyra csökkent az aktív belgyógyászati ágyak száma. Ugyanakkor létrejött a Krónikus- (65 ágy) és Belgyógyászati rehabilitációs osztály (40 ágy).

2008. februárjában a Siklósi Kórház Kht. Siklósi Kórház Humán-Egészségügyi Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társasággá alakult.

Jelenleg kórházunk 65 mozgásszervi rehabilitációval, 60 belgyógyászati krónikus ellátással, 480 szakorvosi órával és 45 nem szakorvosi órával, nappali ellátással, egynapos sebészettel, gyógytornával, gyógymasszázzsal, fizioterápiával rendelkezik.


Tulajdonosi szerkezet:
74,444%  Mega-Logistic Zrt.
25,556%  Magyar Állam


Kórházigazgatók kronológiai sorrendben:

1893-tól 1930-ig    Dr. Kregczy Ottó
1930-tól 1938-ig    Dr. Kádas Lajos
1938-tól 1966-ig    Dr. Gruber Béla
1966-tól 1972-ig    Dr. Horváth Mihály
1972-től 1989-ig    Dr. Horváth Lajos
1989-től 1991-ig    Dr. Horváth Károly
1991-től 1992-ig    Dr. Szepesvári Elemér
1992-től 1997-ig    Dr. Faludi Zsigmond
1998-től 1999-ig    Németh Béla
1999-től 2000-ig    Dr. Garamszegi Mária
2000-től 2002-ig    Dr. Debreceni László
2002-ben             Tasnádi Péter
2002-től 2004-ig    Dr. Fülöp Erzsébet
2004-től 2005-ig    Dr. Kollár Zoltán
2005-től               Kanizsai István

Adatvédelmi nyilatkozat

A honlap tulajdonosa és működtetője a Siklósi Kórház Nonprofit Kft. (7801 Siklós, Baross Gábor u. 6. Pf: 17.  l  Telefon: (72) 352 411  l  Fax: (72) 352 545  l  E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.).
Az alábbiakban a Siklósi Kórház Nonprofit Kft. adatkezelési elveiről olvashat. Kérjük gondosan olvassa el az alábbi elveket. A Siklósi Kórház Nonprofit Kft. jogosult az Adatkezelési elvek megváltoztatására, aminek esetén az új Adatkezelési elveket feltölti a honlapra. A honlap használatával elfogadja az Adatkezelési elveket, ha ezekkel nem ért egyet, kérjük ne használja az oldalt.
A Siklósi Kórház Nonprofit Kft. felelősséget vállal a weboldal látogatók személyiségi jogainak védelméért és a személyes adatok védelme kiemelten fontos számunkra. 
Ne feledje azonban, hogy az interneten keresztül továbbított információk biztonsága nem biztosítható. 


Személyes adatok 

A Siklósi Kórház Nonprofit Kft. gyűjt személyes azonosításra alkalmas adatokat, mint például név, cím, telefonszám vagy e-mail cím, de  csak akkor, ha Ön önként adta meg nekünk ezen az oldalon. Ezeket az információkat a szolgáltatások színvonalának növelése, a weboldal tartalom minőségének javítása érdekében használjuk fel, illetve arra, hogy válaszoljunk a megkeresésekre, valamint saját belső céljainkra. Ettől eltérő adatkezelés esetén tájékoztatást adunk, amikor Ön megadja az ehhez szükséges információkat. Ahol Ön hozzájárulását adja az adatkezeléshez, mi hasznos információkkal, hírekkel szolgálhatunk, értesíthetjük új szolgáltatásainkról, illetve kérhetjük az Ön véleményét szolgáltatásainkkal kapcsolatban.  
Kérjük, szíveskedjék figyelembe venni, hogy személyes adatainak megadásával Ön hozzájárul, hogy a rendelkezésünkre bocsátott információkat a fenti célokra feldolgozzuk. Ön hozzájárul, hogy a fenti célokra a Siklósi Kórház Nonprofit Kft. által kiválasztott szolgáltatók is használhatják és tárolhatják az Ön adatait, összhangban a Siklósi Kórház Nonprofit Kft. fenti célokkal kapcsolatban megfogalmazott utasításaival és a magyar előírásokkal. 
Ebben az összefüggésben megjegyezzük, hogy az Ön adatait az Európai Unión kívüli országokban is tárolhatjuk és/vagy használhatjuk. Bár a törvényi szabályozás az Európai Unión kívüli országokban eltérhet az európai uniós jogszabályoktól, a Siklósi Kórház Nonprofit Kft. mindent megtesz annak érdekében, hogy megvédje az Ön adatait, illetve, hogy azokat illetéktelenek jogtalanul használják fel.  
Ön jogosult másolatot kérni a Siklósi Kórház Nonprofit Kft. Önre vonatkozó adatkezelésével kapcsolatos információkról és amennyiben azok pontatlanul szerepelnek, kérheti azok helyesbítését. 
Felhívjuk figyelmét, ha a weboldalon elérhető bármelyik funkción keresztül egy linket küld egyik ismerősének, az e-mailt úgy küldi ki a rendszer, hogy az e-mail címet nem tároljuk el a szervereken. 


Személyes adatok megosztása 

A Siklósi Kórház Nonprofit Kft. harmadik fél részére semmilyen célból sem ad el, ill. kölcsönöz személyes információkat. Bizonyos speciális esetekben, a következő körülmények között tesszük közzé személyes információit: (i) támogató szolgáltatások nyújtásával a Siklósi Kórház Nonprofit Kft. harmadik felet bíz meg, akiknek hozzáférése lehet az Ön által megadott információkhoz annak érdekében, hogy a szolgáltatásokat számunkra teljesíteni tudják. A támogató szolgáltatásokat Siklósi Kórház Nonprofit Kft. részére nyújtó harmadik felekre ugyanaz a magas adatvédelmi szabvány vonatkozik. (ii) amennyiben okunk van azt gondolni, hogy személyes információk felfedése szükséges annak érdekében, hogy azonosítsuk azokat a személyeket, felvegyük a kapcsolatot azokkal a személyekkel, ill. jogi eljárást indítsunk azok ellen a személyek ellen, akik Önnek kárt okozhatnak; vagy a Siklósi Kórház Nonprofit Kft. jogaiban és tulajdonában kárt okoznak, ill. beleavatkoznak a Siklósi Kórház Nonprofit Kft. működésébe, vagy akik a honlap egyéb használóinak okoznak kárt, ill. tevékenységeikkel bárkinek is kárt okoznak. (iii) amikor a törvény szükségessé teszi, ill. amikor a törvényt betartató hatóságok kérik azt bűnügyi kivizsgálásokkal kapcsolatban, vagy amikor a polgári, ill. a közigazgatási hatóságok függő polgári ügyek és közigazgatási eljárások kivizsgálásakor kérik azt.


Nem személyes adatok 

A Siklósi Kórház Nonprofit Kft. is gyűjt statisztikai célra személyes azonosításra nem alkalmas információkat az alábbi célokra: pl. a weboldal látogatók számának követése, hány felhasználó töltötte le a weboldal egyes oldalait, valamint a látogatóink internet szolgáltatóinak domain nevét. Ezeket az statisztikai információkat arra használjuk, hogy megértsük, hogyan használják látogatóink weboldalainkat, ezáltal javítva szolgáltatásainkat. 


IP-címek használata 

Az IP cím (Internet Protokol cím) olyan számsor, amely az internetszolgáltatóhoz, vagy a helyi hálózathoz (LAN), vagy a széles területre kiterjedő hálózathoz (WAN) történő kapcsolódás során számítógépét azonosítja. Az IP cím alapján a web szerverek automatikusan azonosítják számítógépét, amíg Ön online kapcsolatban van. 
A Siklósi Kórház Nonprofit Kft. a rendszeradminisztráció, és az oldalhasználat ellenőrzése céljából gyűjthet IP címeket. Személyes információgyűjtés céljából általában nem rendeljük hozzá a felhasználókat az IP címekhez, ami azt jelenti, hogy ugyan minden felhasználót feljegyzünk, de a felhasználó anonim marad. Az IP címeket abban az esetben használjuk a felhasználók azonosítására, ha szükségesnek véljük az oldal használati feltételeinek betartatását, szolgáltatásunk, weblapunk, ill. egyéb felhasználóink védelmét.


Felelősség 

A Honlap használatából eredő kockázatot Ön viseli. Az információk változtatás nélkül kerülnek fel a Honlapra, és technikai pontatlanságokat vagy nyomdai hibákat is tartalmazhatnak. Siklósi Kórház Nonprofit Kft. fenntartja magának a jogot, hogy bármikor, előzetes értesítés nélkül kiegészítse, törölje vagy módosítsa a Honlapon található információkat.
Siklósi Kórház Nonprofit Kft. nem vállal garanciát, beleértve, de nem kizárólagosan a Honlapon található információknak vagy tartalomnak bármilyen konkrét célra való alkalmazhatóságáért, valamint megfelelőségéért, továbbá használatáért.
Siklósi Kórház Nonprofit Kft. nem vállal felelősséget bármilyen fajta, a Honlapon megjelenő információval vagy tartalommal okozott károkért, BELEÉRTVE, DE NEM KIZÁRÓLAGOSAN, a közvetlen, közvetett, következményekből eredő vagy előre nem látható károkat.
Siklósi Kórház Nonprofit Kft. nem vállal felelősséget azokért a károkért, amelyek a Honlap létezéséből, használatából, használatra képtelen állapotából, nem megfelelő működéséből, meghibásodásából, teljes egészére vagy csak egy részére vonatkozó - akár előzetes értesítés nélküli - szüneteltetéséből, illetve a teljes leállításából, eredően, továbbá vonal- vagy rendszerhibából, esetlegesen általa hordozott vírusból, vagy az adatok bárki által történő illetéktelen megváltoztatása következtében keletkeztek.
Adatokat semmilyen esetben nem adjuk át harmadik személynek üzleti célokra való felhasználásra. Önnek jogában áll az adatainak felhasználására vonatkozóan hozzájárulását bármikor visszavonni e-mail formájában.


Linkek, más webhelyek 

Felhasználóink számára nyújtott szolgáltatásunk keretében a Siklósi Kórház Nonprofit Kft. különböző linkeket kínál harmadik fél weboldalainak elérésére. Az itt leírt adatvédelmi irányelvek ezen oldalakra nem vonatkoznak. Kérjük, ellenőrizze azoknak a weblapoknak a jogi és titoktartási előírásait, amelyeket linkjeinken keresztül látogatni kíván. 


Cookie-k 

Ez a Honlap egy úgynevezett „süti” technikát is felhasználhat. A süti egy olyan kis szövegfájl, amelyet a honlap szolgáltatója helyez el az Ön számítógépének merevlemezén. A sütik további funkciókat biztosítanak a Honlap számára, illetve segítségükkel pontosabban fel tudjuk mérni a Honlap használatát. Például, a szerverünk be tud állítani egy olyan sütit, amelynek segítségével Önnek nem kell többször is megadnia jelszavát, amikor Honlapunkat kívánja meglátogatni. Bármilyen esetben is használunk sütiket, nem gyűjtünk össze olyan információkat, amelyek személyesen azonosítják Önt. Az egyetlen olyan személyes azonosító információ, amelyet a Siklósi Kórház Nonprofit Kft. közvetlenül begyűjt, az az Ön által önkéntesen megadott információ.
Önnek módjában áll engedélyeznie vagy elutasítania a sütiket. A legtöbb Internetes böngésző automatikusan engedélyezi a sütiket, de böngészője beállításainak módosításával Ön elutasíthatja ezeket, illetve, amennyiben úgy kívánja, a süti tárolását megelőzően figyelmeztetést is kaphat. Kérjük, amennyiben többet szeretne megtudni ezekről a funkciókról, és pontosítani kívánja süti beállításait, tekintse meg Internetes böngészőjének utasításait vagy segítő képernyőjét. Amennyiben úgy dönt, hogy a sütiket elutasítja, előfordulhat, hogy Honlapunk vagy más honlapok interaktív funkcióit nem tudja majd teljes egészében kihasználni.


Biztonság 

A Siklósi Kórház Nonprofit Kft. szabványnak megfelelő tűzfallal és jelszó védelemmel ellátott biztonsági adathálózatot működtet. A Siklósi Kórház Nonprofit Kft. biztonsági intézkedései segítségével mindent megtesz azért, hogy az ellenőrzése alatt álló felhasználói adatok elvesztését, helytelen használatát, ill. megváltoztatását kiküszöbölje. A lent kiemelt esetektől eltekintve, kizárólag csak az arra jogosult alkalmazottaknak van hozzáférése az Ön által megadott információkhoz. Ezen túlmenően szigorú szabályok vonatkoznak azokra a Siklósi Kórház Nonprofit Kft. alkalmazottakra, akiknek vagy a felhasználók információinak adatbázisához, vagy a szolgáltatásokat működtető szerverekhez van hozzáférésük. Mivel azonban nem garantálható, hogy az adatok nem tűnnek el, helytelen felhasználásuk, valamint megváltoztatásuk nem következik be, megteszünk minden erőfeszítést annak érdekében, hogy megelőzzük e szerencsétlen történéseket. 


Kötelező érvényű titoktartási szabály 

Személyes adatainak és/vagy egészségével kapcsolatos adatainak közlésével Ön adatvédelmi irányelvünket saját magára nézve kötelező érvényűnek tekinti, és beleegyezik abba, hogy a Siklósi Kórház Nonprofit Kft. – saját hatáskörében döntve – információkat tegyen közzé Önről azokban az esetekben és olyan mértékben, ahogyan az ebben adatvédelmi irányelvek című részben szerepel.


Lépjen kapcsolatba velünk 

Az Önnel kapcsolatos nálunk tárolt információiról másolatot kérhet, ill. bármikor visszavonhatja információinak a fent említett módon történő felhasználásra vonatkozó beleegyezését, címünkre eljuttatott felkeresésével.


Módosítások 

Alkalmanként módunkban áll megváltoztatni jelen Adatvédelmi Nyilatkozatunkat. Amennyiben lényegbevágó változtatásunkat hajtunk végre, ezekről értesítést is közölhetünk Honlapunkon. Szeretnénk javasolni, hogy időnként tekintse át újra jelen Adatvédelmi Nyilatkozatunkat annak érdekében, hogy naprakész tájékoztatást kaphasson arról, hogy milyen módon próbáljuk megvédeni az általunk begyűjtött személyes azonosító információkat. Honlapunk folyamatos használatával Ön elfogadja Adatvédelmi Nyilatkozatunkat és az általunk végrehajtott változtatásokat is.


Kapcsolat

Örömmel fogadjuk Adatvédelmi Nyilatkozatunkkal kapcsolatos kérdéseit, hozzászólásait és kéréseit, melyeket az alábbi címre várjuk:
Siklósi Kórház Nonprofit Kft. (7801 Siklós, Baross Gábor u. 6. Pf: 17.  l  Telefon: (72) 352 411  l  Fax: (72) 352 545  l  E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.).

 

Tisztelt Betegünk!

 

Köszönjük, hogy egészségének helyreállítását ránk bízta. Számunkra fontos az Ön gyógyulása, és őszintén reméljük, meg tudunk felelni bizalmának. Gyógyulását kollégáink kiváló felkészültségükkel, kórházunk korszerű ellátással segíti. Intézményünk rendjét ismertetjük Önnel. A kórházban töltött napjaira kérjük betartását.

A házirend fontosabb pontjai a következők:

 

Kórházi felvétel:

A felvételhez szükséges:

 • az osztályos felvételre szóló beutaló
 • személyi igazolvány
 • TAJ kártya

A korábbi leleteit, zárójelentéseit, valamint az otthon szedett gyógyszereinek listáját kérjük, hozza magával.

Célszerű a legszükségesebb dolgokat is magával hozni: hálóruha, köntös, papucs, evőeszköz, pohár, tisztálkodó szerek, törölköző.

Szinte minden kórterem hűtőszekrénnyel, TV készülékkel felszerelt, az osztályokon Wifi elérés biztosított.

Intézményünk csak a kórház házipénztárában elhelyezett értéktárgyakért vállal felelősséget. 

Intézményünkben jelen törvényi szabályozás szerint dohányozni tilos!

Tilos szeszes italt behozni és fogyasztani!

 

A napirend

A házirendről a műszakvezető szakápoló tájékoztatja a beteget, melyet a beteg, vagy törvényes képviselője – az ápolási dokumentációban- aláírásával hitelesít.

A műszakban dolgozó ápolók tájékoztatják a beteget az osztály működési rendjéről, kérjük, hogy ezt szíveskedjen betartani.

06.00 – 08.00  hőmérőzés, tisztálkodás, vizsgálati anyagok vétele, vérnyomásmérés. A segítségre

                         szorulóknak az ápolók készséggel rendelkezésükre állnak fürdésben ,mosakodásban

07.30 – 08.00   reggeli

08.00 – 09.00   orvosi vizit ( a vizit ideje alatt a betegeknek a kórteremben kell tartózkodniuk)

09.00 – 14.00   vizsgálatok, kezelések

12.00 – 13.00   ebéd

17.00 – 18.00   vacsora

22.00                villanyoltás, Ön és betegtársai nyugalma érdekében a zajos tevékenységtől

                         tartózkodni szíveskedjék.

 

A látogatás

Intézményünkben október és március között 7.00 órától 18.00 óráig, április 1. és szeptember 30. között 7.00 órától 20.00 óráig lehet látogatni. A délelőtti munkák gördülékeny elvégzése érdekében, ha tehetik, a délelőtti órákban látogatót ne hívassanak, fogadjanak, vagy csak nagyon rövid ideig. A fekvőbeteg látogatása a kórteremben történik. Kérjük, hogy egy beteghez egyszerre két látogatónál több ne jöjjön.

Javasolt látogatási időpontok a zavartalan ápolási teendők biztosítását figyelembe véve:

10.30-12.00 óra között

13.00-15.00 óra között

17.00-19.00 óra között

Kérjük, hogy a látogatás során a többi beteg nyugalmát ne zavarják.

Ha a kórtermében fekvő betegnél vizsgálatot vagy beavatkozást kívánnak végezni, a látogatóknak el kell hagyni a szobát.

A 14 éven aluli gyermek csak szülői felelősségre látogathatja a kórházban fekvő hozzátartozóját.

Amennyiben a beteg elhagyja az osztályt, ezt a tényt a személyzetnek jelezni kell.

19.00 óra után a gyógyító munka és a betegek nyugalma érdekében csak különösen indokolt esetben és az ügyeletes orvos engedélyével szabad látogatót fogadni.

A betegek látogatása folyamatosan történhet a jelenleg érvényben lévő jogszabály alapján.

 

Egyéb szolgáltatások

Kórházunkban büfé üzemel a földszinten.

Vallásgyakorlás: a betegnek joga van a kórházi tartózkodása alatt vallását szabadon gyakorolnia és az általa megjelölt egyházi személlyel kapcsolatot tartania.

A betegek hivatali ügyeit (nyugdíj átirányítás, idősotthonban történő elhelyezés, befizetések…) szociális ügyintéző segíti, aki hétfőtől péntekig felkereshető.

 

Felvilágosítás állapotáról

Kórházi tartózkodása alatt mind az ápolókhoz, mind az orvosokhoz bizalommal fordulhat.

A gyógyító munkát az osztályvezető főorvos irányításával a szakorvosok és az osztályon dolgozó ápolók végzik.

A betegségére és gyógyítására vonatkozóan az ápolók nem adhatnak felvilágosítást, tájékoztatást kizárólag személyesen a kezelőorvostól kaphat az egészségügyi dokumentációban a beteg által megjelölt 1 hozzátartozó, illetve gondnokságát, képviseletét ellátó személy. Telefonon nem adható felvilágosítás!

Ügyeleti időben az ügyeletes orvos a beteg aktuális állapotáról adhat felvilágosítást.

 

Gyógyszerek

A kórházunkban ápolt betegek csak az osztályos nővér által kiadagolt gyógyszereket szedhetik! Egyéni gyógyszer szedés nem megengedett!

 

Betegjogi képviselő

Megjegyzéseivel és panaszaival a részlegen dolgozókon kívül fordulhat a betegjogi képviselőhöz.

 

Az étkezésről

Az étkezéssel kapcsolatos megjegyzéseit az ápolónak jelezheti, ő gondoskodik arról, hogy a dietetikus felkeresse Önt.

Minden részlegen mikrohullámú ételmelegítő áll a rendelkezésére. Kérjük a hűtőszekrényekben elhelyezett élelmiszerek csomagolásán a beteg nevét jól látható helyen feltüntetni!

 

Elbocsájtás a kórházból

Kezelő orvosa tájékoztatja Önt arról, hogy a kórházi kezelést mikor tekinti befejezettnek, így arról időben értesítheti hozzátartozóit.

Intézetünkből kizárólag zárójelentéssel távozhat.

 

Őszintén reméljük, hogy szolgáltatásainkkal meg lesz elégedve.

 

Amennyiben anyagi lehetőségi megengedik, és az ellátással elégedett volt, köszönettel vesszük alapítványunk támogatását – illetve személyi jövedelemadójának 1% felajánlását.

 

Minőségügyi rendszer dokumentumai:

 

Protokollok:

 • általános
 • fekvőbeteg
 • járóbeteg

Nyomtatványok:

 • raktári
 • intézeti
 • külső intézeti

Működési rendek:

 • fekvő
 • járó

Biztonsági adatlapok

Indikátorok

Minőségirányítási dokumentumok:

 • folyamat leírások
 • kézikönyv mellékletekkel (felülvizsgálva: 2021.06.30.)
 • minőségpolitika
 • minőségcél
 • küldetési nyilatkozat

Oktatások:

 • MIR
 • szakmai oktatás
 • oktatási, képzési terv

Szabványok:

 • ágazatspecifikus MSZEN 15224
 • MEES 2
 • MSZ EN ISO 9001-2015

 

Szabályzatok listája:

Adatvédelmi szabályzat

Egyéni védőeszköz juttatásának belső szabályzata

Egységszintű működési szabályzat-Krónikus belgyógyászati osztály

Egységszintű működési szabályzat- Mozgásszervi rehabilitációs osztály

Eljárási rend az orvosi oxigén és dinitrogén-oxid felhasználásához

Fekvőbeteg osztályok házirendje

Gyógyszerellátási szabályzat

Házipénztár kezelési szabályzat

Higiéniai szabályzat- élelmezés, konyha, étkeztetés igénybevétele

A Siklósi Kórház Nonprofit Kft  felkészülési és intézkedési  terve influenza-járvány esetére

Közbeszerzési szabályzat

Munkaügyi szabályzat

Panaszkivizsgálási szabályzat

Sugárvédelmi szabályzat

Számviteli politika

Szervezeti és működési szabályzat

Térítési díj szabályzat

Tűz-, munkavédelmi szabályzat

Ügyeleti-, készenléti szabályzat

Területen kívüli beteggel kapcsolatos eljárási rend

Esélyegyenlőségi terv

Hőségriadó alapján intézkedési terv

Egységszintű működési szabályzat- Járóbeteg ellátás

Számlarend, számlatükör

Értékelési szabályzat

Selejtezési szabályzat

Leltározási szabályzat

Szigorú számadású nyomtatványok kezelésének szabályzata

A betegbiztonság javítására vonatkozó előírások

Kézhigiénés munkacsoport működési rendje

Az ápolási igazgatói ellenőrzés szempontrendszere, belső ápolás szakmai ellenőrzés szabályzata

Foglalkoztatási szabályzat

Információbiztonsági szabályzat

Kamerás megfigyelő rendszer működtetése

Operatív coronavírus testület ügyrendje

Műszergazdálkodás szabályzat

Oktatási szabályzat

Beszerzési szabályzat

Szakdolgozói munkarend, beosztás készítés szabályzata

 

 

Tanúsítvány

Minőségpolitikai nyilatkozat

Minőségirányítási kézikönyv

 

 

  

 

       Diabétesz Betegklub:meghívó

  

    Látogatási rend:

    2022.08.02-től érvényes látogatási rend. Tájékoztató!       


   
           

       Tájékoztatás COVID vírussal kapcsolatosan:

 

 

 

Otthoni Szakápolási Szolgálat

 

 

Tisztelt Betegünk!

 

Tájékoztatjuk, hogy Intézetünk Házi Szakápolási Szolgálata az Ön otthonában az alábbi ápolási tevékenységek kapcsán tud segítségére lenni:

 

 • Szondán át történő tápláláshoz és folyadékfelvételhez kapcsolódó szakápolási tevékenységek végzése és megtanítása.
 • Állandó katéter cseréjéhez vagy rendszeres katéterezéshez, hólyagöblítéshez kapcsolódó szakápolói feladatok.
 • Baleseti és egyéb műtétek utáni szakápolási feladatok és az önellátás korlátozottsága esetén a testi higiéné biztosítása, valamint a mozgás segítése.
 • Műtéti területek ellátása, sztomaterápia és különböző célt szolgáló drének kezelésének szakápolási feladatai.
 • Dekubitálódott területek, fekélyek szakápolási feladatai.
 • Betegség következményeként átmenetileg vagy véglegesen kiesett vagy csökkent funkciók helyreállításához, gyógyászati segédeszközök, protézisek használatának tanítása, mozgás és mozgatás eszközei használatának tanítása, hely- és helyzetváltoztatás segítése.

 

Szakirányú tevékenység esetében az Ön betegségének megfelelő gyógytornát főiskolát végzett gyógytornász biztosítja.

 

A szakápolás igénybevételére évente 4*14 alkalommal van lehetősége.

A szakápolás elrendelése háziorvosa hatásköre saját kezdeményezésre (nem szükséges hozzá szakorvosi javaslat), gyógytorna esetében szakorvosi javaslat szükséges.

A szakápolási tevékenység ingyenes, térítést nem kell fizetnie.

 

Kérdéseivel forduljon bizalommal a Szakápolói Szolgálat vezetőjéhez!

 

Neve: Vassné Kovács Adrienn

Elérhetősége: 72/352-411/104-es mellék

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Adatvédelmi Tisztviselők

 

Ács Ágota

dr. Farkas Krisztina

 

Elérhetőség:

Telefon:+3630 4758295

Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Levelezési cím: 7800 Siklós, Baross Gábor u. 6.

 

Bővebben ADATVÉDELEM
Fel